Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Auto není trezor!

KROMĚŘÍŽSKO: I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat.  

Policisté Obvodního oddělení Morkovice-Slížany šetří vloupání do motorového vozidla Kia. K tomu došlo během noci z úterý na středu v obci na Morkovicku. Po rozbití okénka se pachatel dostal dovnitř. Odnesl si notebook, koženou tašku s doklady, platební karty a dioptrické brýle s pouzdrem. Firmě z Morkovicka, která je majitelem vozu vznikla škoda jak poškozením automobilu, tak odcizením předmětů z něj. O své věci přišel i samotný uživatel vozidla. Celková výše škody je bezmála 30 tisíc korun.

Policie po pachateli usilovně pátrá. Po jeho dopadení a prokázání viny mu za trestný čin krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci hrozí až dva roky vězení.

Policie opět upozorňuje občany, aby nenechávali na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, osobní doklady, peněženky. Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidle ani další předměty, například oblečení. I zdánlivě „bezcenná“ věc může pachatele nalákat.

8. dubna, nstržm. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem