Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chatu navštívil bez pozvání

KROMĚŘÍŽSKO: Ukradl potraviny i plynovou láhev s vařičem. 

Včera ráno zjistil jeden z členů mysliveckého spolku, že se do jejich chaty, která se nachází na Bystřicku, někdo vloupal a kradl tam. Skutek následně oznámil na polici a na místo vyrazili bystřičtí policisté.

Pachatel se na objekt zaměřil během uplynulých čtyř dní. Rozbil okno a tím pak vlezl dovnitř. Poté vše prohledal. Odcizil trvanlivé potraviny, alkohol, kávu a hodila se mu také plynová láhev s vařičem či kuchyňský nůž. Chatu opustil oknem, které původně rozbil.

Zloděj tímto jednáním způsobil mysliveckému spolku škodu odcizením věcí za bezmála čtyři tisíce korun a škodu poškozením okna ve výši čtyři sta korun. Dopustil se tak trestného činu krádež, za což mu po dopadení hrozí až dva roky vězení.

 

Před každým odjezdem z chaty je důležité ji řádně zabezpečit před nezvanými hosty. Pachatelé, kteří se do rekreačních chalup vloupávají, si vybírají především odlehlé a nezabezpečené objekty.

Chatařům doporučujeme, aby při odjezdu řádně uzamkli dveře a uzavřeli okna. Dobré je zavírat i okenice. Zárubně lze zpevnit ocelovým pásem, dveře je možné vybavit bezpečnostními zámky, na okna lze nainstalovat mříže. Mimo to je vhodné využít elektronické zabezpečení.

Velkým lákadlem pro zloděje jsou viditelně umístěné cennější předměty (elektronika, starožitnosti). Při delší nepřítomnosti by si je lidé měli z chat odvést. Je dobré si dopředu cenné věci nafotit a opsat si výrobní čísla elektroniky.

 

7. dubna 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem