Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Někdo se vloupal do domu

KROMĚŘÍŽSKO: Ukradl notebook. 

Hulínští policisté se od neděle zabývají vloupáním do rodinného domu v obci Záhlinice. Včera odpoledne jim skutek oznámil čtyřiačtyřicetiletý majitel domku. Muž v sobotu ráno odjel na víkend do Čech. Před odjezdem řádně uzamkl dveře a uzavřel také všechna okna. Už v neděli dopoledne mu ale volal kamarád, že má otevřeny dveře ze dvora a okno od kuchyně.
Prozatím neznámý pachatel překonal oplocení pozemku a následně vytlačil okno, kterým pak vlezl dovnitř. Poté se pohyboval po celém domě. V kuchyni ukradl notebook v hodnotě devět tisíc korun a z ložnice se mu hodila i brašna k tomuto počítači. V tašce se navíc nacházely osobní doklady majitele. Zloděj nic jiného neodcizil a nakonec odešel dveřmi ode dvora, které si odemkl klíčem ponechaným zevnitř v zámku. Doklady z brašny následně nalezl jeden ze sousedů u místního fotbalového hřiště.
Policisté nyní po odcizené elektronice a pachateli, který se dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody, pátrají. Po dopadení mu hrozí až tři roky vězení.
Zároveň žádáme o pomoc veřejnost. Cenné informace ohledně možného výskytu podezřelých osob mohou občané poskytnout na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 675 741.
 
23. července 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem