Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nenechávejte věci odložené ve vozidlech

KROMĚŘÍŽSKO: Zloději stačí ke krádeži pár minut. 

Auto není trezor. O tom se přesvědčili manželé z Frenštátu pod Radhoštěm. Prozatím neznámý pachatel se jim včera odpoledne krátce před druhou hodinou vloupal do vozidla, které stálo na parkovišti u hřbitova v Bystřici pod Hostýnem. Stačilo mu asi patnáct minut. Dovnitř se dostal přes zavazadlový prostor. Odcizil dámskou kabelku s peněženkami, doklady a dalšími osobními věcmi. Hodnota odcizených věcí přesáhla deset tisíc korun. Škoda, která vznikla poškozením vozidla, je dva tisíce korun.

Ve zhruba ten samý čas v obci Chvalčov přišla o své věci i sedmapadesátiletá žena z Hranic. I jí se prozatím neznámý pachatel vloupal do vozidla a ze zadního sedadla odcizil dámskou kabelku. Zloděj ženu tímto připravil o sluneční a dioptrické brýle, boty, klíče a další věci za více jak šest a půl tisíce korun. Škoda poškozením byla v tomto případě jeden tisíc korun.

Policisté z Obvodního oddělení v Bystřici pod Hostýnem po pachatelích nyní pátrají. Po jejich dopadení a prokázání viny jim za trestné činy krádež a v prvním případě i neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dva roky vězení.

7. července 2017, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem