Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na kapsáře!

KROMĚŘÍŽSKO: Terčem zloděje se včera stal dvaasedmdesátiletý muž. 

S kapesními krádežemi se setkáme opravdu často. Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.
Terčem neznámého kapsáře se včera odpoledne stal také dvaasedmdesátiletý muž. Zloděj si ho vyhlédl na výstavišti v Kroměříži. Využil shluku několika osob u jednoho ze stánků a nepozorovaně mu odcizil peněženku, kterou měl uloženu v přední kapse kalhot. Muž krádež zjistil až mimo areál a o několik desítek minut později. Přišel tak o osobní doklady, doklady k vozidlu a patnáct set korun. Neznámý pachatel se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež. V případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Doporučujeme všem, aby v místech většího výskytu lidí jako jsou například nákupní centra, hromadné dopravní prostředky, kina, divadla, hrady, zámky či muzea věnovali zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávali je volně odložené bez dozoru a nenosili u sebe vyšší finanční hotovost.
 
7. května 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem