Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stačila chvilka

KROMĚŘÍŽSKO: Kabelka z nákupního vozíku zmizela. 

Pátek třináctého byl opravdu smolný den pro šestapadesátiletou ženu z Kroměřížska. Byla totiž v obchodě okradena. Žena odpoledne nakupovala v obchodním domě v Kroměříži. Kabelku si odložila do nákupního košíku. Jednou rukou držela jak vozík, který tlačila před sebou, tak ucha dámské tašky. V úseku s ovocem a zeleninou si chtěla nabrat do sáčku jablka. V tento okamžik k ní přistoupil asi 170 centimetrů vysoký, přibližně pětadvacetiletý tmavovlasý muž plnější postavy. Oblečen byl v modrých kalhotách a bílém tričku. Ten se pokoušel přes ženin vozík také nabírat jablka a přitom od ní nákupní vozík posunoval. Kabelku tak ztratila z dohledu. Když si ukládala ovoce do vozíku, zjistila, že jí taška chybí. Muž mezitím zmizel.
Přišla o peněženku s penězi, o osobní doklady, platební kartu, dioptrické brýle, klíče od domu, ale i mobilní telefon. Škoda, kterou jí zloděj způsobil krádeží věcí, přesáhla částku jedenáct tisíc korun.
Policisté po pachateli trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní pátrají. Po dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
16. května 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem