Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl jí peněženku

KROMĚŘÍŽSKO: Využil nestřeženého okamžiku. 

Terčem neznámého kapsáře se včera odpoledne stala sedmatřicetiletá žena. Zloděj si ji vyhlédl v jedné kroměřížské prodejně drogistického zboží. Žena si nejdříve vybrala z bankomatu peníze a následně se vydala na nákup. Peněženku uložila do batůžku, který měla zavěšený na madle dětského kočárku. V obchodě si následně u terminálu kontrolovala stav bodů na zákaznické kartě. Při tom svým věcem nevěnovala plnou pozornost. Tohoto okamžiku zřejmě využil neznámý zloděj. To, že byla okradena, zjistila až u pokladny. Zmizela jí peněženka. Přišla tak o bezmála pět tisíc korun, různé zákaznické karty a další osobní věci. 
Pachateli v případě dopadení hrozí za trestný čin krádež až dva roky vězení.
 
Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.
Doporučujeme proto v místech většího výskytu lidí věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru a nenosit u sebe vyšší finanční hotovost.
 
3. července 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem