Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci v autě navnadily zloděje ke krádeži

KROMĚŘÍŽSKO: Rozbil okénko a z vozu odcizil batoh i tašku. 

Velmi často upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Kabelky, kufříky a jiná zavazadla jsou totiž pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži.

V neděli odpoledne přišli o své věci dva mladí lidé. Třiadvacetiletý mladík přijel společně se svou přítelkyní do obce Postoupky. Automobil zaparkoval na polní cestě a řádně jej uzamkl. Poté se vydali na procházku. Když se za necelé dvě hodiny vrátili zpět, čekalo na ně nemilé překvapení. Zjistili, že někdo rozbil okénko vozidla a ze zadní sedačky odcizil batoh a tašku s osobními věcmi a doklady.

Zloděj, kterého ke krádeži zřejmě navnadily věci viditelně uložené v autě, tak mladému páru způsobil škodu odcizením za více jak sedm tisíc korun. Poškozením okna automobilu vznikla škoda pět set korun.

Mladí lidé skutek oznámili na policii a na místo dorazila hlídka z Kroměříže. Ta následně věci nalezla pohozené v potoce. Muži v batohu chyběly pouze dioptrické brýle v hodnotě dva tisíce korun a žena přišla o necelých tři sta padesát korun.

Pachatel se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež. Po dopadení mu hrozí až dvouleté vězení. Skutek i nadále řeší policisté z kroměřížského obvodního oddělení.

14. března 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem