Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci ve vozidlech zaujaly zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Bystřičtí policisté v neděli přijali dvě oznámení týkající se vloupání do aut. 

V neděli odpoledne přijali bystřičtí policisté hned dvě oznámení týkající se vloupání do zaparkovaných vozidel.

O svou kabelku tak během nedělního dne přišla sedmadvacetiletá žena ze Slovenska. Do České republiky se vydala na výlet společně se svou kamarádkou a jejím přítelem. Ten zaparkoval automobil značky Škoda Octavia na odstavné ploše za obcí Chvalčov a poté se všichni vydali na túru do lesa. Žena ještě před ochodem uschovala tašku v kufru vozidla. Když se za několik hodin k autu vrátili, zjistili, že je rozbité okno pátých dveří vozu a kabelka je pryč. Zloděj tak odcizením tašky s doklady a osobními věcmi způsobil škodu pět a půl tisíce korun a dále škodu poškozením auta ve výši osm tisíc korun.

K další krádeži došlo v obci Vítonice taktéž v neděli. Pachatel si odpoledne u místního hřbitova vyhlédl zaparkované auto značky Volkswagen Golf. Během deseti minut, zatímco majitelka vozu byla na hřbitově, rozbil okno levých zadních dveří a následně ze sedadla odcizil batoh se sportovním oblečením a peněženkou s doklady a platební kartou. Na vozidle vznikla škoda poškozením ve výši tři tisíce korun, škoda odcizením věcí byla vyčíslena na patnáct set korun.

 

Ponechat věci ve vozidlech bez dohledu je risk. Nenechávejte proto na sedadlech či odkládacích plochách žádné věci. Ani zavazadlový prostor auta není trezor. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

 

17. května 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem