Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vnikl do rekreační chaty

KROMĚŘÍŽSKO: Nic neodcizil. 

Včera v odpoledních hodinách oznámil policistům v Kroměříži čtyřiašedesátiletý muž, že někdo poškodil okenice na jeho chatě a do vedlejší chatky dokonce vlezl. Jedná se o rekreační objekty, které se nacházejí v zahrádkářské kolonii na levém břehu řeky Moravy v katastru obce Postoupky – Miňůvky. Vzhledem k tomu, že chatovou osadu navštívili zloději již v minulosti, chodí majitel poškozené nemovitosti místo pravidelně kontrolovat, a to zejména v zimních měsících. 
Na zmiňované chaty se prozatím neznámý pachatel zaměřil v průběhu uplynulého týdne. U jedné poškodil okenice a do druhé vnikl. Nejprve rozbil okno, poté si ho otevřel a vlezl do kuchyňky. Přestože nic neodcizil, udělal uvnitř značný nepořádek. Rozbil nádobí a keramický džbánek. Majitelce chaty nevznikla závratná škoda jen díky tomu, že zde neponechává cenné předměty.
Škoda, kterou svým jednáním zloděj oběma majitelům způsobil, byla předběžně vyčíslena na tisíc korun. I přesto, že škoda poškozením objektů a věcí nepřesáhla hranici pěti tisíc korun, dopustil se pachatel trestného činu. Za porušování domovní svobody mu po dopadení hrozí až tři roky vězení.
 
10. března 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem