Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěl utéct

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilý řidič chtěl utéct od nehody.  

Dopravní nehodu způsobil ve čtvrtek 14. února těsně před půlnocí třiadvacetiletý řidič Fabie. Ten projížděl v Uherském Brodě ulicí Svatopluka Čecha a u Sokolovny naboural do zadní části zaparkovaného Seatu. Jakmile zjistil, co udělal, vysedl z auta a dal se na útěk. V tom mu ale zabránil duchapřítomný svědek nehody, který okamžitě zavolal na policii. Přivolaná hlídka provedla u řidiče dechovou zkoušku, která měla výsledek 2,01 promile alkoholu. Škoda na vozidlech se odhaduje na třicet tisíc korun. Opilý řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle zákona mu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

O den později se mezi řidiče, kteří sedli za volant opilí, zařadila i čtyřicetiletá žena. Policejní hlídka ji dvě hodiny po půlnoci zastavila v Hluku v ulici Okluková. Řidička nadýchala 1,24 promile alkoholu.

Tento týden nebyli řidiči jen pod vlivem alkoholu, ale také pod vlivem drog. Uherskobrodští policisté zastavili ve středu po půlnoci třiadvacetiletou řidičku VW Golfu. Test na drogy jí vyšel pozitivní. Stejně tak jako předchozí řidiči se s řidičským průkazem může na čas rozloučit.

Za volant Felicie sedl ve čtvrtek dvě hodiny po půlnoci třiadvacetiletý muž. Policejní hlídka, která ho zastavila ve Starém Městě, zjistila, že mladý muž nikdy nevlastnil řidičský průkaz a ještě navíc je pod vlivem drog.

Desetitisícovou kauci musel zaplatit uspěchaný padesátiletý řidič Opelu, aby mohl pokračovat v jízdě. Ve středu 19. února mu dopravní policisté ve Starém Hrozenkově naměřili v místech s povolenou “padesátkou“ 123 km/h. Tohoto řidiče čeká řízení na odboru dopravy.

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 14. 2. – 20. 2. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

14. 2. – 20. 2. 2014

7. 2. – 13. 2. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

11

4

Řidič pod vlivem drog

4

6

Překročení maximální rychlosti

114

129

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

8

5

Nepoužití bezpečnostních pásů

17

18

Telefonování za jízdy

20

11

Špatný technický stav vozidla

41

29

Uložené kauce za přestupek v dopravě

5

1

Chodci

28

4

Cyklisté

21

9


21. únor 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem