Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Doplatili na neopatrnost

UHERSKOHRADIŠŤSKO: O své peněženky přišli díky své neopatrnosti. 

Na své věci si musíme dávat pozor vždy a všude. Ať jsou to supermarkety, restaurace, hospody, diskotéky, městská hromadná doprava, ale také parkoviště. Zloděje zajímá jen jeho cíl – ukrást cokoliv, co má nějakou cenu.

Na pěknou sumu peněz si přišel ve čtvrtek odpoledne 27. listopadu zloděj ve Starém Městě. V ulici Luční Čtvrť si vyhlédl Porsche. Poté, co rozbil zadní okénko, ukradl ze zadního sedadla peněženku mladého muže. Nepomohlo ani to, že byla z části zakrytá bundou. Zloděj muže připravil o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. Škoda se vyšplhala na necelých sto čtyřicet šest tisíc korun.

V pátek brzy ráno na svou neopatrnost doplatil jednačtyřicetiletý cyklista. Nechal kolo před prodejnou potravin v ulici Na Rybníku v Uherském Hradišti a odešel si koupit svačinu. Po pěti minutách se vrátil a sháněl se po ledvince, kterou nechal v košíku připevněném na kole. Ledvinka s doklady a dvou set korunou byla pryč.

Bez bundy a peněženky opouštěl v sobotu ráno sportovní halu v Hluku devatenáctiletý mladík. V tomto případě zloděj využil volně přístupné chodby s posezením a hlavně volně odložené bundy. Mladému muži tak vznikla škoda tři a půl tisíce korun.

Na sobotní diskotéku v ulici Bří Lužů v Uherském Brodě nemá dobré vzpomínky sedmatřicetiletá žena. Ta si odešla zatančit na parket a požádala svého známého u baru, aby jí pohlídal kabelku. Jenže na toho po chvilce přišla potřeba si odskočit na toaletu. Když se po pár minutách vrátil, kabelka sice byla na svém místě, ale bez peněženky. I v tomto případě zloděj ukradl osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost pět tisíc korun.

Policisté na těchto případech intenzivně pracují. Prozatím neznámí pachatelé po dopadení neujdou obvinění z majetkové trestné činnosti.

1. prosince 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem