Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Naboural auto a ujel

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Osmnáctiletý řidič ujel od dopravní nehody.  

V sobotu 22. března asi hodinu po půlnoci sedl do Fiatu osmnáctiletý řidič spolu s o něco mladším spolujezdcem a chtěli vycouvat z parkoviště v ulici Svatopluka Čecha v Uherském Brodě. Řidič couvání zřejmě nevěnoval dostatečnou pozornost a narazil do za ním zaparkovaného Hyundaie. Aniž by zastavil a začal situaci řešit, sešlápl plyn a ujížděl na Nivnici. Toho si všiml majitel Hyundaie, který na nic nečekal a vydal se za nimi. Mladíci přijeli do Nivnice za Sportovní halu, tam odstavili auto a utekli. Zřejmě špatné svědomí je přinutilo se k autu vrátit. Po příjezdu dopravních policistů proběhla dechová zkouška, která byla pozitivní. Osmnáctiletý řidič nadýchal 1,29 promile alkoholu. K pití před jízdou se přiznal. Poté se ještě podrobil odběru krve v Uherskohradišťské nemocnici. Škoda na autech je odhadnuta na pět a půl tisíce korun. Nyní je mladý řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na ten zákon pamatuje tříletým odnětím svobody včetně zákazu řízení až na deset let.

Za rychlou jízdu dostal desetitisícovou kauci pětačtyřicetiletý řidič Octavie. Ve středu 26. března odpoledne ho u Drslavic zastavila dopravní hlídka poté, kdy mu naměřili místo zákonem stanovené devadesátky 156 km/h. Uspěchaného řidiče nyní čeká přestupkové řízení na odboru dopravy.

Poloviční kauci si zaplatil řidič Audi. Tomu policisté v Bystřici pod Lopeníkem naměřili 76 km/h. Muž se tohoto přestupku nedopustil poprvé. Za poslední rok má evidováno hned několik záznamů.

Třiadvacetiletého řidiče zastavili policisté v pondělí večer v Uherském Hradišti. Muž předkládal všemožné doklady, jen ne řidičský průkaz. Hlídka po chvíli zjistila, že muž má řidičský průkaz blokovaný. Poté se ještě podrobil testu na alkohol a drogy. Test na drogy vyšel pozitivní. Ani tento řidič se nevyhne přestupkovému řízení.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 21. – 27. 3. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

21. – 27. 3. 2014

14. – 20. 3. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

3

4

Řidič pod vlivem drog

2

1

Překročení maximální rychlosti

63

64

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

33

38

Nepoužití bezpečnostních pásů

13

25

Telefonování za jízdy

17

13

Špatný technický stav vozidla

12

30

Uložené kauce za přestupek v dopravě

3

8

Chodci

38

15

Cyklisté

11

8

28. března 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem