Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nalili alkohol dětem

UHERSKOHRADIŠŤSKO a ZLÍNSKO: Policisté kontrolovali zákaz nalévání alkoholu dětem.  

 

V noci z pátku na sobotu 14. května vyrazili policisté z celého Uherskohradišťska na kontrolu dodržování zákona zakazujícího prodávat a podávat dětem alkohol. Spolu s hradišťskými a brodskými strážníky prošli celkem patnácti restauracemi, bary a diskotékami, kde přistihli čtrnáct podnapilých dětí. Nejmladší z nich, šestnáctiletý kluk, nadýchal 0,35 promile. Nejvyšší hodnotu policisté naměřili o rok staršímu klukovi a to 0,92 promile. Policisté jednak předávali přímo na místě opilé děti rodičům a zároveň udělovali pokuty přestupcům, kteří porušili kontrolovaný zákon.

Ve stejnou noc vyšli na kontrolu také policisté z Napajedel. V jednom z podniků ve Žlutavě našli čtrnáctiletou dívku s 1,1 promile alkoholu. Opilou slečnu předali policisté její matce a zjišťovali za jakých okolností se dívka opila.

O večer později, tedy v noci na neděli, vyrazili na stejnou kontrolu policisté ve Zlíně a Napajedlích. Ve Zlíně prošli policisté čtrnáct podniků, kde našli tři opilé děti. Jednomu z nich policisté naměřili 1,9 promile alkoholu! Přestupcům policisté na místě uložili pokuty. V Napajedlích a Pohořelicích prošli policisté s místními strážníky na deset provozoven, kde našli šest opilých dětí. Někteří z přestupců, kteří dětem alkohol poskytli, dostali pokutu na místě, jiné pokuta teprve čeká po dalším prověření okolností.


 

16. květen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem