Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nerespektoval zákaz řízení

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Měl zakázáno řídit až do roku 2021, přesto usedl za volant. 

Třiadvacetiletého mladíka zastavila policejní hlídka ve čtvrtek večer v Bánově. Mladík řídil Felicii a to i přes zákaz. Policisté zjistili, že od minulého roku má vyslovený zákaz řízení s trváním až do roku 2021. Dechová zkouška řidiče vyšla negativní. Zato test na drogy byl pozitivní. Mladík policisty následoval do Uherskohradišťské nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Svým neuváženým jednáním si mladík situaci ještě zhoršil. Teď už mu nehrozí jen zákaz řízení, ale také pobyt za mřížemi. Je totiž podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na ty zákon pamatuje až dvouletým odnětím svobody.

Pod vlivem drog usedl za volant Fabie i devatenáctiletý mladík. V sobotu odpoledne 9. srpna ho policisté kontrolovali v Kunovicích. O den později v síti uherskobrodských policistů skončila i třiadvacetiletá řidička. Také ona měla pozitivní test na drogy.

V uplynulém týdnu se řidiči nevyhýbali ani alkoholu. 2,25 promile alkoholu měl v dechu jednašedesátiletý řidič Hyundaie. Policisté ho zastavili v neděli ráno 10. srpna v Uherském Brodě. Řidič potvrdil, že dlouho do noci popíjel pivo, k tomu pár panáků a několikrát se prý napil z láhve se slivovicí. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

O něco více nadýchal řidič Felicie, který v neděli večer projížděl Babicemi. Výsledek byl 2,47 promile alkoholu. O pár hodin později ve Starém Městě zastavila policejní hlídka čtyřicetiletého řidiče Octávie. Také on přiznal, že pil před jízdou alkohol. Nadýchal 1,19 promile alkoholu. Za řízení pod vlivem návykové látky těmto opilým řidičům hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Během policejní kontroly vzal nohy na ramena šestapadesátiletý cyklista. V neděli večer 10. srpna ho hlídka zastavila ve Starém Městě v ulici Zerzavice a to z toho důvodu, že za jízdy neměl na kole světlo. Muž s policisty odmítl komunikovat a začal utíkat. Ti ho ale po pár metrech dostihli a odvezli na policejní služebnu. Jak se později ukázalo, cyklista byl pod vlivem alkoholu. Dechový přístroj vykázal hodnotu 1,66 promile alkoholu. Nyní ho čeká přestupkové řízení a pokuta až do dvaceti tisíc korun.

Jednoduché řešení přestupku, které by si jistě přál každý řidič, policistům navrhl šestačtyřicetiletý řidič VW Golfu. Policisté ho zastavili ve čtvrtek ráno 14. srpna v Uherském Hradišti poté, co nebyl za jízdy připásán. Řidič nesouhlasil jak s přestupkem, tak ani s blokovou pokutou. Dle jeho slov by souhlasil pouze tehdy, kdyby byl přestupek vyřešen domluvou. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 8. – 14. 8. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

8. – 14. 8. 2014

1. – 7. 8. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

10

11

Řidič pod vlivem drog

3

3

Překročení maximální rychlosti

17

12

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

10

8

Nepoužití bezpečnostních pásů

10

14

Telefonování za jízdy

5

7

Špatný technický stav vozidla

22

27

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

0

Chodci

2

7

Cyklisté

11

13

15. srpna 2014, nprap. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem