Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pili a pak bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mužům hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. 

V neděli 26. července vyjížděli dopravní policisté ke dvěma nehodám. V obou případech byli viníci pod vlivem alkoholu. Nyní jim hrozí až tříletý pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení až na deset let!

Byla sobota tři minuty před půlnocí, kdy za volant Octavie usedl opilý dvacetiletý mladík a jel k Nedakonicím od blízkého lesa. U rybářské sádky ale nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo cestu. Tam narazil do rybáře, který seděl na břehu sádky pod deštníkem. Ani poté řidič svou jízdu neukončil. Z místa vycouval a jel dál. Během cesty naboural do zaparkovaného Rapidu a poté ještě do zaparkované Fabie. Přivolaní policisté mu v dechu naměřili 2,07 promile alkoholu. Škoda na vozidlech je předběžně odhadnuta na sto třicet dva tisíc korun. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn!

V neděli navečer jel čtyřiadvacetiletý řidič Peugeotu po obchvatu od Kunovic na Popovice. Během jízdy najel mírně do protisměru. Na to zareagoval strhnutím řízení, což mělo za následek, že se dostal do smyku. Mladík s autem vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do směrových sloupků. Jeho jízda ale pokračovala zpět na silnici a poté vlevo do příkopu, kde se s ním auto převrátilo na střechu. Řidič utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Dechová zkouška vyšla pozitivní s výsledkem 1,61 promile alkoholu. Nehoda si vyžádala i zásah hasičů. V tomto případě je škoda vyčíslena na třicet dva tisíc korun.

 27. července 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem