Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Před jízdou popíjeli

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Alkoholem se před jízdou posilnili řidiči i cyklista. 

S alkoholem se během víkendu potýkali jak řidiči, tak i cyklista. Ten dokonce havaroval a poté skončil v nemocnici.

V pátek večer krátce před jedenáctou hodinou projížděl devatenáctiletý řidič motocyklu obcí Březová. Policejní hlídka u mladého muže provedla dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 1,8 promile alkoholu. Navíc řídil motocykl, který nebyl registrovaný. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

O něco více nadýchal čtyřicetiletý řidič Felicie, který v neděli odpoledne projížděl přes Dolní Němčí. Muž přiznal, že před jízdou notně popíjel a s naměřenou hodnotou 2,68 promile alkoholu souhlasil. Oba řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim podle zákona hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let!

Řízení na odboru dopravy čeká sedmačtyřicetiletého cyklistu. Ten v neděli krátce před devátou hodinou večer projížděl Kunovicemi. V Pekařské ulici ztratil rovnováhu a z kola spadl. Na jeho jízdu měla vliv nepozornost, ale také vypitý alkohol. Dopravní policisté mu v dechu naměřili 3,5 promile. Navíc za snížené viditelnosti nepoužil světlo. Cyklista po pádu utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Dopravní policisté se případem nadále zabývají. 

11. dubna 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem