Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přepadl směnárnu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vstoupil jako běžný zákazník, poté vytáhl pistoli. 

Dnes ráno krátce před osmou hodinou došlo k loupežnému přepadení směnárny ve Starém Hrozenkově.

Pachatel vstoupil do směnárny jako běžný zákazník. Přistoupil k přepážce a dotazoval se na směnu peněz. Poté vytáhl na ženu pistoli a požadoval peníze. Ta mu ze strachu o svůj život vydala 24 tisíc korun a 740 Eur. Muž vzal peníze, na pult položil krabici obalenou alobalem a řekl, že je to bomba. Poté ze směnárny odjel autem typu SUV tmavé barvy směrem na Slovensko.

Vystrašená žena okamžitě vše oznámila na linku 158. Přivolaná policejní hlídka zajistila místo proti vstupu nepovolaných osob. K případu byl povolán policejní pyrotechnik, který bližším ohledáním krabice vyloučil jakékoliv nebezpečí. Při přepadení nebyl nikdo zraněn.

Po pachateli intenzivně pátráme. Podle popisu se jedná o slovensky mluvícího muže do 50 let, sportovní postavy vysoké asi 180 cm. Na sobě měl černou čepici, červeno-černou bundu a tmavé kalhoty. Ke směnárně přijel pravděpodobně z vnitrozemí. 

Tímto žádáme širokou veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli. Možná někdo v inkriminované době projížděl automobilem a mohl spatřit pachatele před přepadením, či po něm. Jakékoliv informace k tomuto případu nám můžete sdělit na linku 158 případně na nejbližší policejní oddělení. Děkujeme! 

16. ledna 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem