Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: V uplynulém týdnu hodně řidičů bouralo, hlavně kvůli nepozornosti. 

V uplynulém týdnu se policejní hlídky zaměřily hlavně na měření rychlosti. Ve srovnání s předminulým týdnem je těchto dopravních přestupků jednou tolik. Zejména úsek od Starého Města po Uherský Brod svádí řidiče k rychlé jízdě. Své o tom ví šedesátiletý řidič, kterému dopravní policisté na tachometru Audi naměřili 156 km/h. Proto jediná kauce uložená v uplynulém týdnu patřila právě tomuto muži. Aby mohl řidič pokračovat v jízdě, zaplatil šestitisícovou kauci na místě.

Hodně řidičů bouralo hlavně díky své nepozornosti. Dopravní nehodu způsobil čtyřicetiletý muž, který se místo řízení věnoval láhvi s pitím. Když projížděl v Nedakonicích levotočivou zatáčku, nedíval se na silnici a vyjel mimo ni. Tam se dostal do smyku a přední částí auta narazil do sloupu elektrického vedení. Řidič Citroenu naštěstí vyvázl bez zranění a dechová zkouška vyšla s negativním výsledkem.

Do osmašedesátiletého muže, který přecházel přes přechod pro chodce v ulici Palackého náměstí v Uherském Hradišti, narazila dvaačtyřicetiletá žena. Ta při odbočování chodce zřejmě přehlédla. Muž byl se zraněním odvezen do Uherskohradišťské nemocnice. U obou byla provedena dechová zkouška, která neprokázala přítomnost alkoholu. Tato nehoda je nadále v šetření.

Za dvě nehody mohla zřejmě únava. V obou případech se řidiči dostali do tzv. mikrospánku. K první nehodě došlo minulý týden v sobotu po šesté hodině ráno. Čtyřiačtyřicetiletý řidič Škody Octavie v Uherském Ostrohu vyjel mimo silnici a narazil do zábradlí mostu. Při nehodě došlo k poškození dopravní značky a lehkému zranění řidiče, které bylo ošetřeno ještě na místě. Druhý řidič Škody Felicie se mezi Uherským Brodem a Polichnem dostal díky mikrospánku do protisměru, kde se střetl s právě projíždějící dodávkou. Ke zranění řidičů nedošlo. Pouze v dodávce, kde řidič převážel meruňky a okurky, došlo k vysypání nákladu. Celková škoda u této nehody je prozatím vyčíslena na sto dvacet pět tisíc korun.

Také tento týden usedlo několik řidičů za volant svého vozu pod vlivem alkoholu. Nejvyšší hodnota byla naměřena v neděli 21. července dopoledne u padesátiletého řidiče Škody Felicie. Muž projížděl Korytnou poté, co si notně vypil. Policisté mu v dechu naměřili 2,36 promile alkoholu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což zákon ukládá až roční vězení, včetně zákazu řízení až na deset let.

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 19. 7. – 25. 7. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

19. 7. – 25. 7. 2013

12. 7. – 18. 7. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

7

6

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

102

58

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

14

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

10

6

Telefonování za jízdy

15

14

Špatný technický stav vozidla

40

24

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


26. července 2013, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem