Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči, buďte ohleduplní!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Na přechodu pro chodce ohrozil chodkyni. 

Během uplynulého týdne zaznamenali dopravní policisté tři nehody, jejichž účastníkem byl chodec. Řidiči by měli dbát zvýšené pozornosti, být předvídaví a ohleduplní! Stejně tak i chodci. Při pohybu na silnici se musí chovat ukázněně a dodržovat pravidla pro chodce.

Zvýšení dopravních přestupků evidujeme zejména u špatného technického stavu vozidel, se kterými řidiči brázdí silnice na Uherskohradišťsku. Mezi nejčastější prohřešky patří propadlá technická kontrola a poškozené či nevyhovující světla.

Také přibylo řidičů pod vlivem drog. Ti stejně jako řidiči pod vlivem alkoholu ohrožují sebe a ostatní účastníky silničního provozu!

V pátek dopoledne 22. ledna zastavili policisté v Uherském Ostrohu řidiče Fordu. Provedená dechová zkouška u něj vyšla negativní. Pozitivní ale vyšel test na drogy. Řidič přiznal, že v předešlých dnech požil pervitin a marihuanu.

Stejně tomu tak bylo i u sedmatřicetiletého řidiče Audi. Toho zastavila policejní hlídka v neděli v půl třetí ráno v Uherském Hradišti. Muž se k požití pervitinu přiznal. Policisté muže převezli na služebnu a poté do nemocnice k odběru biologického materiálu. V dostupné evidenci navíc zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení.

Za volant usedli další dva řidiči, i když nesměli. V pondělí dopoledne projížděl Hradčovicemi dvaadvacetiletý řidič Peugeotu. Řídit nesměl do května tohoto roku. Ještě ten den mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Tříletý zákaz řízení porušil dvaapadesátiletý řidič BMW, který ve středu ráno projížděl Ostrožskou Novou Vsí. Zákon na takové řidiče pamatuje až dvouletým vězením!

Dopravní nehodu s chodcem řešili policisté v pátek dopoledne 22. ledna ve Strání. Chodce, který šel při pravém kraji silnice, minul řidič Felicie jedoucí stejným směrem. Jenže ho minul tak, že o něj zachytil zpětným zrcátkem. Třiašedesátiletý chodec utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která vykázala 1,48 promile alkoholu. U řidiče vyšla negativní.

Srážce se čtyřletým chlapcem nedokázala ve středu odpoledne zabránit řidička Citroënu. K nehodě došlo v Hluku. Chlapec přebíhal silnici z leva doprava z pohledu řidičky. Žena si ho zřejmě všimla až na poslední chvíli. I když se snažila srážce vyhnout, do chlapce narazila. Nehoda se neobešla bez zranění. Chlapec byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou.

Včera v půl druhé odpoledne utrpěla lehké zranění v obličeji pětaosmdesátiletá chodkyně. K nehodě došlo v Uherském Hradišti v ulici Jiřího z Poděbrad.  Žena přecházela přes přechod pro chodce. Jenže v tu chvíli se k ní blížila Fabie. Téměř devadesátiletý řidič ji zřejmě přehlédl a tak se stalo, že žena musela před blížícím se autem uskočit. Při tom ale zakopla a spadla na chodník. Ke střetu auta se ženou naštěstí nedošlo. Všechny tři uvedené dopravní nehody jsou nadále v šetření.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 22. – 28. 1. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

22. – 28. 1. 2016

15. – 21. 1. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

5

4

Řidič pod vlivem drog

8

4

Překročení maximální rychlosti

13

20

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

4

3

Nepoužití bezpečnostních pásů

2

2

Telefonování za jízdy

2

7

Špatný technický stav vozidla

35

30

Neoprávněné zastavení a stání

2

0

Chodci

1

0

Cyklisté

1

2

29. ledna 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem