Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídila opilá

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilá řidička nabourala dvě auta.  

Velmi nezodpovědně si počínala řidička Renaultu, která v neděli večer 2. listopadu usedla za volant poté, co se posilnila slivovicí. V tomto stavu jela od Uherského Hradiště na Uherský Brod. Na křižovatce u Veletin přejela do protisměru, kde levou přední částí auta narazila do projíždějícího Daewoo. Řidička aniž by zastavila, pokračovala dál ve své opilecké jízdě. Poté, co ujela několik desítek metrů, se situace opakovala, ale tentokrát s Fordem. Nabouraný Ford se vlivem nárazu dostal do smyku, přejel do protisměru a tam se srazil s Peugeotem. Ford po tomto nárazu vyjel mimo silnici a zastavil se o strom. Opilá řidička opět chtěla pokračovat dál. Naštěstí jí v tom zabránilo poškozené přední kolo. Dechová zkouška vykázala hodnotu 1,97 promile alkoholu. Dva řidiči včetně opilé ženy byli lehce zraněni. Celková škoda se vyšplhala na bezmála půl milionu korun. Nezodpovědná řidička je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na ten zákon pamatuje až tříletým odnětím svobody, včetně zákazu řízení až na deset let.

V úterý dopoledne 4. listopadu si pod vlivem alkoholu vyjel osmatřicetiletý muž. Ve Starém Hrozenkově nedodržel zákonem stanovenou padesátku. Policisté mu na tachometru naměřili 81 km/h. Poté, co řidiče zastavili a dali mu dýchnout, se na přístroji ukázala hodnota 1,34 promile alkoholu. Řidič přiznal, že si před jízdou trochu vypil - půl litru rumu.

Za uplynulý týden uložili dopravní policisté tři kauce. Dvě zaplatili řidiči u Ostrožské Nové Vsi v neděli 2. listopadu za to, že předjížděli v místech, kde je to zakázáno. Třetí kauce, a to pětitisícová, byla uložena šestapadesátiletému řidiči Fiatu za to, že překročil rychlost v obci. V dostupné evidenci policisté zjistili, že tohoto přestupku se řidič letos nedopustil poprvé. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 31. 10. – 6. 11. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

31. 10. – 6. 11. 2014

24. – 30. 10. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

2

9

Řidič pod vlivem drog

0

2

Překročení maximální rychlosti

145

91

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

12

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

8

3

Telefonování za jízdy

9

2

Špatný technický stav vozidla

12

11

Uložené kauce za přestupek v dopravě

3

8

Chodci

5

1

Cyklisté

7

2

7. listopadu 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem