Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V lese našli munici

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Při procházce lesem našli několik kusů munice. 

Nebezpečné překvapení čekalo v úterý 5. srpna na čtyřicetiletého muže v lese u Strání v místě zvaném Hrabina. Při procházce, našel asi padesát metrů od silnice několik kusů munice. Tyto zřejmě někdo našel pomocí detektoru kovu. Jednalo se o čtyři dělostřelecké granáty německé výroby ráže 75 mm a dvě dělostřelecké miny ráže 50 mm.

Ve středu dopoledne 6. srpna volal na policii čtyřiašedesátiletý muž z Korytné, že v lese našel dělostřeleckou minu. Také tato mina byla volně položená u kořene stromu asi sto metrů od silnice.

V ten samý den o několik hodin později našel čtyřiatřicetiletý muž v lese u Březové dělostřeleckou minu ráže 60 mm pocházející z II. světové války. I v těchto případech miny někdo vykopal a nechal je jen tak ležet.

Muži, kteří vykopanou munici našli, okamžitě volali na policii. Policisté místa zajistili proti pohybu dalších osob a přivolali pyrotechniky z Expozitury Frýdek Místek. Ti si nálezy převzali k odborné likvidaci. Na místech nedošlo ke zranění a ani ke škodě na majetku. Munice je nebezpečná i po několika desítkách let. Proto se nedoporučuje jakkoliv s nimi manipulovat!


7. srpna 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem