Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za volantem neměli co dělat!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za volantem seděl teprve šestnáctiletý mladík.  

V uplynulém týdnu zastavili policisté několik řidičů, kteří za volantem neměli co dělat!

Teprve šestnáctiletého řidiče Felicie zastavila policejní hlídka v sobotu 13. února krátce po půlnoci ve Strání. Mladík přiznal, že nevlastní řidičský průkaz a nyní ho čeká řízení na odboru dopravy včetně pokuty a zákazu řízení.

V neděli odpoledne jel přes Vésky řidič Fiatu. Policisté muže vyzvali, aby jim předložil doklady. Ten se ale vymlouval, že si doklady zapomněl doma. Dále byl dotázán, zda nemá vysloven zákaz řízení. Na to jim muž odpověděl, že zákaz už mu skončil. Nakonec policisté v dostupné evidenci zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz a ještě k tomu má propadlou technickou kontrolu. V jedné věci ale nelhal – zákaz řízení mu opravdu skončil a to v roce 2012.

Bez řidičského průkazu a ještě pod vlivem drog usedl za volant Audi šestadvacetiletý muž. Toho policisté zastavili v úterý krátce před půlnocí ve Starém Městě. Bez dokladu byl z toho důvodu, že mu jej policisté asi před měsícem zadrželi. Tehdy mu totiž vyšel test na drogy také pozitivní.

Pod vlivem drog usedla za volant Renaultu dvaadvacetiletá žena. Policisté ji zastavili v neděli ráno v Nezdenicích. Test na drogy vyšel pozitivní na pervitin.

Řidiči se nevyhýbali ani alkoholu. V sobotu dvě hodiny po půlnoci nadýchala dvacetiletá řidička Peugeotu 1,07 promile alkoholu. Žena přiznala, že před jízdou pila víno. Policisté jí zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Poté se ještě podrobila odběru krve v Uherskohradišťské nemocnici.

Z přestupku je podezřelý třiapadesátiletý chodec, který v Hluku přecházel na červenou. Také jeho čeká řízení na odboru dopravy.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 12. 2. – 18. 2. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

12. 2. – 18. 2. 2016

5. 2. – 11. 2. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

4

4

Řidič pod vlivem drog

4

4

Překročení maximální rychlosti

8

19

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

1

2

Nepoužití bezpečnostních pásů

6

1

Telefonování za jízdy

8

8

Špatný technický stav vozidla

24

52

Neoprávněné zastavení a stání

7

0

Chodci

8

5

Cyklisté

5

4

19. února 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem