Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cizinci prodávali padělky motorových pil

VSETÍNSKO: O jejich trestu rozhodne zítra ráno vsetínský okresní soud.  

V pondělí dopoledne zavolala na policejní stanici v Kelči starostka z obce Loučka, že se u nich v obci pohybují cizinci ve stříbrném autě, kteří nabízí k prodeji motorové pily. Obdobnou zkušenost mají v Loučce už z loňského listopadu, kdy se obyvatelům vesnice pokoušela skupina cizinců prodat falešné motorové pily, které prodejci vydávali za značkové.
 
Kolegové z policejní stanice v Kelči vyjeli do Loučky. Tam však muže nezastihli. Pomohli jim ale místní občané, kteří policistům udali další směr jízdy podezřelé osádky. Policisté se vydali přes Podolí, kde taktéž vozidlo nenašli, až do obce Loučky-Lázy. Tam u autobusové točny spatřili hledané auto. Z vozu zrovna vystupoval muž s oranžově-bílou motorovou pilou v ruce. Jak cizinci uviděli policejní vozidlo, nasedli do auta a začali ujíždět. Kolegové se vydali za stříbrným opelem, jehož osádku s použitím světelného nápisu STOP po chvíli zastavili. Na sedadle ležely dvě motorové pily a v kufru dalších sedm. Policisté oba muže v opelu zadrželi a odvezli do policejních cel. Zadržení cizinci při výslechu uvedli, že pily nakoupili na tržnici v Budapešti za tisíc korun. V České republice je nabízeli za dva tisíce. Žádnou prý ale neprodali. Jednalo se o napodobeniny výrobků jedné známé světové značky. Čtyřiadvacetiletý a třicetiletý cizinec si včera převzali záznam o sdělení podezření z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Zítra ráno budou eskortováni k vsetínskému okresnímu soudu, který rozhodne o jejich trestu.  
 
Vloni v listopadu dostali zákaz pobytu na tři roky v ČR tři cizinci, kteří prodávali taktéž padělky motorových pil. Tehdy jsme zajistili sedm pil. Na nezákonné jednání cizinců v obcích Loučka a Police nás upozornili občané.

 

Na fotografii je npor. Bc. Jaroslav Maňák, vedoucí oddělení obecné kriminality Územního odboru Vsetín.

6. dubna 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

zajištěné motorové pilyzajištěné motorové pily

vytisknout  e-mailem