Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopravní policisté se zaměřili na rychlost

VSETÍNSKO: Policisté řešili pět desítek přestupků.  

Dopravní a pořádkoví policisté z okresu Vsetín se v průběhu včerejšího dne zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené především na rychlost. Na tento častý prohřešek řidičů se dopravní policisté zaměřili na silnicích první třídy na Hornolidečsku, Rožnovsku a Valašskomeziříčsku.
 
Řidiči se na silnicích vsetínského okresu během včerejší akce dopustili 52 přestupků, z toho v 18 případech se jednalo o překročení předepsané rychlosti v obci. Největší překročení rychlosti kolegové zaznamenali v obci Horní Bečva, kde přistihli 30letého řidiče ze Slovenska jedoucího v obci rychlostí 91 km/h. Dalšími častými přestupky byl špatný technický stav vozidel (6 přestupků), 7 řidičů nebylo během jízdy připoutáno, 1 telefonoval a 5 řidičů usedlo za volant pod vlivem návykové látky – 3 šoféři jeli pod vlivem alkoholu a 2 pod vlivem drog.
 
Vedoucí dopravního inspektorátu npor. Ing. Lubomír Adámek k dopravně bezpečnostní akci uvádí: „V našem regionu se rychlost podílí na 90 procentech dopravních nehod. Kontrole dodržování předepsané rychlosti se průběžně věnujeme a nadále se budeme ve zvýšené míře věnovat.“
 
 
 
14. dubna 2015, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
Odkazy do noveho okna

dba rychlost

dba rychlost 

Detailní náhled

dba rychlost

dba rychlost 

Detailní náhled

dba rychlost

dba rychlost 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem