Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dovařil

VSETÍNSKO: Zadrželi jsme výrobce pervitinu. Putoval do vazby. 

Minulý týden zadrželi kriminalisté pachatele výrobce pervitinu. Při prohlídkách u něj našli chemikálie a vybavení potřebné právě k výrobě této drogy. Čtyřicetiletý muž skončil nakonec ve vazbě.

Kriminalisté se několik měsíců zabývali činností čtyřicetiletého muže z Rožnova pod Radhoštěm. Zmapovali jeho výrobu a distribuci pervitinu, kdy zjistili, že drogu vyráběl na několika místech okresu Vsetín v okolí Valašského Meziříčí a také na území okresu Nový Jičín. Jednalo se nejméně o období od předloňského prosince. Vyrobený pervitin potom sám užíval, ale prodal jej i několika osobám a to ve více jak dvaceti případech.

Více jak roční práce kriminalistů zabývajících se problematikou drog vyústila k zadržení tohoto výrobce pervitinu. Zadržení proběhlo v pondělí v jedné z obcí u Valašského Meziříčí a to s pomocí policistů Pohotovostního a eskortního oddělení Zlín. Kriminalisté při provedených prohlídkách prostor, které muž užíval, našli chemikálie, nádoby, pomůcky a laboratorní sklo potřebně k výrobě pervitinu.

Muž si následně vyslechl obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ke konci pracovního týdne putoval před soud. Výrobce drog nakonec skončil ve vazbě.

Kriminalisté nadále pracují na získání dalších informací k jeho trestné činnosti.

15. ledna 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem