Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kola opět v kurzu

VSETÍNSKO: Ve Valašském Meziříčí řeší krádeže kol. 

Policisté ve Valašském Meziříčí řeší několik krádeží kol z uplynulých dní.

O tom, že se hodí ukrást i starší kolo v tisícové hodnotě, se přesvědčil mladík z Valašského Meziříčí. Na kole se vydal za svou příbuznou na návštěvu v neděli večer. Kolo uložil volně za vchodovými dveřmi domu. Po dvou hodinách kolo nemohl najít. Policisté z Valašského Meziříčí šetří tento případ jako přestupek proti majetku, kdy pokuta u správního orgánu může dosáhnout až na hodnotu patnáct tisíc korun.

Daleko větší ránu zažili majitelé kol na začátku únoru. To ve dvou případech vnikl pachatel do společných prostor bytových domů ve Valašském Meziříčí bez zjištěného násilí. Násilí musel ale použít až ke vloupání do sklepních prostor. V těchto případech zmizela celkem tři jízdní kola a to v souhrnné hodnotě za více jak třicet tisíc korun. Pachatel dokonal trestný čin krádež. Při dopadení mu hrozí až dvouleté vězení.

Kola jsou stále v hledáčku zlodějů. V jejich jednání jim někdy napomáhají samotní občané. Domovní dveře jsou hranicí, která by se měla hlídat. Při vstupu i odchodu by měli občané zkontrolovat správné dovření dveří. Do společných prostor nikoho cizího nevpouštět. Společné prostory namátkově kontrolovat a podezřelý pohyb osob nebo zjištěné podezřelé skutečnosti hlásit policii a to i prostřednictvím linky 158.

 

9. února 2016, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

vytisknout  e-mailem