Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Návštěva v Naději

VSETÍN: Beseda v denním stacionáři Naděje ve Vsetíně. 

Dnešní dopoledne jsme strávili v denním stacionáři Naděje ve Vsetíně. Byli jsme si popovídat nejen s uživateli stacionáře ale i personálem. Téma dne: bezpečnost doma i venku.
Bylo toho mnoho, o čem se mluvilo. Bezpečnost doma, tedy zajištění domovních nebo bytových dveří, využití kukátek a bezpečnostních řetízků. Neotvírat cizím osobám bylo hlavní motto této části besedy. Vzpomenuli jsme případy podomních prodejců, podvodníků zapisující stavy elektřiny, plynu a vody. Vysvětlili jsme, jak si ověřit pravost pracovníků různých služeb a organizací.
Dále jsme diskutovali o bezpečnosti při pohybu venku. Zdůraznili jsme sledování okolí, tedy vnímání kolemjdoucích a tímto se vyhnout náhodnému a hlavně nechtěnému setkání s některými lidmi. Připomenuli jsme, že je důležité plánování cest, znalost míst, kde je možné hledat pomoc a bezpečí. Při tomto tématu došlo i na osobní bezpečnost. Prakticky jsme v této části ukázali, jak nejlépe vybrat a nosit dámskou kabelku, jak do ní ukládat věci. Nezapomněli jsme ani na pány a i zde jsme našli způsoby, jak více ochránit své věci. Pro všechny platí: nenosit zbytečně velký obnos peněz, nemít všechny cenné věci v jedné kapse bundy nebo přihrádce kabelky, vše mít řádně uzavřené a pod dohledem. Upozornili jsme na pravidla „příležitost dělá zloděje aco oči nevidí, srdce nebolí“. Ukázali jsme i, jak je možné si věci a i sebe ochránit například používáním elektronických osobních strážců.
Při besedě se dostalo i na otázky ze života, kde jsme zdůraznili včasné oznámení podezřelého chování a připomněli si čísla tísňových linek. Došlo i na téma domácího násilí, kde jsme zdůraznili nutnost o podezření někoho informovat a podali i kontakty, kde v takových případech hledat pomoc.
Návštěva nám všem vyšla a už nyní plánujeme další setkání.

 

26. dubna 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Beseda Naděje

Beseda Naděje 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem