Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý muž ležel v kolejišti

VSETÍNSKO: Nadýchal přes čtyři promile.  

V protialkoholní záchytné stanici skončil včera odpoledne sedmačtyřicetiletý muž, který se v silně podnapilém stavu válel v kolejišti.  V dechu měl přes čtyři promile.
Včera kolem půl třetí odpoledne kontaktoval policejní hlídku na ul. Nádražní ve Vsetíně muž vykonávající ostrahu prostoru českých drah ohledně problematického cestujícího. Oznamovatel nám uvedl, že zjevně opilý muž vystoupil z vlaku, chvíli se motal po kolejích a pak tam upadl a zůstal ležet. On mu pomohl vstát a dovedl ho na lavičku, kde si však opilec stále lehal, nakonec z lavičky spadl na zem a pomočil se. Na peróně bylo v tu dobu několik cestujících, a protože opilec budil svým chováním veřejné pohoršení a nebylo možné se s ním domluvit, kontaktovala ostraha policii. Na místo pak přijela i rychlá záchranná služba, jejíž lékařka vyhodnotila, že je muž po zdravotní stránce v pořádku, je jen silně intoxikován alkoholem a bylo by vhodné ho odvézt na „záchytku“ do Kroměříže. Ještě před odvozem se opilý cizinec podrobil dechové zkoušce – 4,13 promile.
Mimo několika tisícovek za pobyt na „záchytce“ bude muset sedmačtyřicetiletý muž zaplatit správnímu orgánu za přestupek proti veřejnému pořádku pokutu až do výše 5 000 korun. 
 
 
8. července 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem