Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na sklepy

VSETÍNSKO: Vsetínští policisté řeší několik vloupání do sklepů. 

Včera v době od druhé hodiny ráno do poledne se neznámý pachatel dostal do společných prostor v domě ve Vsetíně místní část Rybníky. Potom mu stačilo jen překonat uzamčené celodřevěné dveře, aby se dostal do sklepní místnosti. Z této vzal jednasedmdesátiletému muži černé trekové kolo s odpruženou přední vidlicí a vybavené kotoučovými brzdami v ceně asi čtrnácti tisíc.

Podobný scénář měla i krádež z noci na sobotu, kdy pachatel odstranil kovovou petlici u sklepní kóje ve sklepě domu v Rokytnici a bral rybářské náčiní a potraviny za čtyři a půl tisíce korun. Poslední případ je odcizení dvou jízdních kol ze sklepní kóje a to v době od konce listopadu loňského roku. Kola byla za čtyřiatřicet tisíc korun. Stalo se tak v místní části Trávníky.

Krádeže ve sklepech mají mnohdy společný jmenovatel a to, že se do společných prostor domů dostane pachatel bez sebemenší námahy. Občany upozorňujeme, že domovní vchod je důležité náležitě uzavírat. Sklepy zabezpečit vhodnými mechanickými prostředky a provádět kontrolu těchto míst. Jednotlivé sklepní kóje opatřit například oplechováním a bezpečným uzamčením. Hodnotnější jízdní kola ve sklepní kóji přimknout k pevnému předmětu. Důležité je i sledovat pohyb osob, a pokud zjistí nějaké podezřelé okolnosti, informovat policii prostřednictvím linky tísňového volání 158.

20. ledna 2016, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

vytisknout  e-mailem