Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přehlédl vlak

VSETÍNSKO: Dnes ráno došlo v Halenkově ke střetu auta a vlaku. 

Na nezabezpečeném železničním přejezdu na místní komunikaci v obci Halenkov došlo dnes ráno ke střetu osobního vozidla s osobní vlakovou soupravou. Střet se naštěstí obešel bez zranění.

 

Že je pozornost za volantem důležitá vždy a všude, o tom se dnes ráno ve tři čtvrtě na sedm přesvědčil třiatřicetiletý řidič Škody Octavia. Na nezabezpečeném železničním přejezdu na místní komunikaci v Halenkově zcela přehlédl, že na přejezd vjela osobní vlaková souprava jedoucí z Velkých Karlovic do Vsetína. Došlo k nárazu osobního vozidla do boku hnacího vozidla vlakové soupravy a odmrštění auta mimo silnici i železniční dráhu. Naštěstí si střet nevyžádal žádné zranění účastníků. Škoda na autě je osmdesát tisíc korun na vlaku třicet tisíc korun. U řidiče i pětapadesátiletého strojvedoucího provedli policisté dechové zkoušky. Přístroj v obou případech ukázal nulovou hodnotu.

Policisté zjistili, že se řidič oktávky dopustil přestupku proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích a tento vyřešili na místě v blokovém řízení.

 

11. ledna 2016, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Vlak Halenkov (1)

Vlak Halenkov (1) 

Detailní náhled

Vlak Halenkov (2)

Vlak Halenkov (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem