Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Příležitost dělá zloděje

VSETÍNSKO: Ve Vsetíně proběhla preventivní akce.  

V rámci preventivních projektů „Auto není trezor“ a „Víš, s kým nakupuješ?“ jsme se dnes zaměřili ve Vsetíně na předvelikonoční nakupující.
Procházeli jsme parkoviště před nákupními středisky a v centru Vsetína. Nahlíželi jsme do vozidel, jestli tam není pro zloděje nějaké lákadlo v podobně odložených tašek, kabelek, elektroniky, zkrátka vše, co by v autě bez dozoru ani na malou chvíli nemělo zůstávat. I když obdobné akce probíhají několikrát do roka, i dnes jsme mohli na sedadlech několik takových věcí uvidět. Byly to kabelky, batůžky, položené bundy a to mnohdy bývá velkým vábením i pro příležitostné zloděje. Tito neváhají a například po rozbití skla se těchto věcí zmocní během mála okamžiků. Na nedostatky jsme řidiče upozorňovali buď osobně nebo alespoň zanecháním letáků s radami.
Ani v nákupních centrech nebyla situace úplně podle našich představ. Oslovovali jsme zde nakupující, kteří byť na malou chvíli nechali své kabelky nebo dokladové tašky bez dohledu v košíku. Právě taková chvilka způsobená výběrem zboží nebo vážením u váhy stačí případnému lapkovi k odcizení těchto věcí. Kabelku by měli mít nakupující nejlépe při sobě a po chvílích kontrolovat její zavření.
Doba, kdy se mnozí z nás chystají na velikonoční svátky a v obchodech je plno lidí, láká zloděje. Využívají nepozornosti a tlačenic ke své „práci“. Dávejme si pozor na své věci a nenechme tyto zloděje vykonávat své řemeslo.
 
 
28. března 2013, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik 
 
Odkazy do noveho okna

Auto není trezor

Auto není trezor  

Detailní náhled

Auto není trezor

Auto není trezor  

Detailní náhled

Auto není trezor

Auto není trezor  

Detailní náhled

Auto není trezor

Auto není trezor  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem