Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči máte přezuto?

VSETÍNSKO: Dnes proběhla preventivní akce zaměřená na zimní pneumatiky. 

Dnešní dopoledne proběhla na silnici vedoucí ze Vsetína na Malou Bystřici preventivní akce zaměřená na používání zimních pneumatik na vozidlech.

 

Dnešní dopoledne jsme společně se zástupcem firmy BestDrive na silnici vedoucí ze Vsetína na Malou Bystřici připravili malé překvapení pro řidiče. Právě tuto silnici v kopcovitém terénu a v zimním období mnohdy se zhoršenou sjízdností jsme vybrali k provedení preventivní akce zaměřené na používání zimních pneumatik. Ne vždy jsou vozidla vybavena spolehlivými pneumatikami. I dnes jsme zjistili, že jsou řidiči, kteří mají na vozidlech stále letní pneumatiky anebo pneumatiky s nedostatečnou hloubkou dezénu. Zjištění, že ale většina řidičů je na zimu, co se týče obutí jejich vozidla, připravena, nás potěšilo. Pro ně jsme připravili drobné dárky v podobě reflexních vest a škrabek na sklo. Pro ostatní alespoň vysvětlení, proč i v době, kdy zrovna nejsou na silnici sníh a led, jsou zimní pneumatiky v tomto období bezpečnější.

Právě pěkné počasí nás může uchlácholit, že není potřeba přezouvat. Ale i v těchto dnech a to nad ránem a ve stinných místech může být vozovka namrzlá a my bychom měli být na tuto situaci připraveni. A k tomu právě patří použití zimních pneumatik.

 

14. prosince 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

Odkazy do noveho okna

Řidiči máte přezuto (1)

Řidiči máte přezuto (1) 

Detailní náhled

Řidiči máte přezuto (2)

Řidiči máte přezuto (2) 

Detailní náhled

Řidiči máte přezuto (3)

Řidiči máte přezuto (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem