Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Víkendové alkoholy

VSETÍNSKO: Policisté přistihli deset řidičů a řidiček, kteří usedli za volant nebo na kolo po požití alkoholu.  

V neděli o půl osmé ráno havaroval v Rožnově p. R. na ul. Rekreační řidič ve vozidle audi. Šofér nezvládl průjezd zatáčkou a skončil v příkopě. Nehodu viděl náhodný svědek, který zavolal na policii. U dvaačtyřicetiletého řidiče audi z Rožnova p. R. provedli policisté dechovou zkoušku, kdy přístroj naměřil více než dvě promile. Následoval odběr krve v nemocnici, zakázání další jízdy řidiči a zadržení řidičského průkazu. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do tří let.
 
I ženy řídily pod vlivem alkoholu
 
Po požití alkoholu usedla za volant včera večer čtyřiačtyřicetiletá žena z Val. Meziříčí, která nadýchala téměř dvě promile. Valašskomeziříčtí policisté ji zastavili kolem deváté večer. Je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policejní kontrole neunikla v pátek večer ani třiadvacetiletá žena z Huslenek, která taktéž jela poté, co pila alkohol (0,8 promile) a navíc i přesto, že má zákaz řízení. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jí hrozí až tříleté vězení.
 
Opilý cyklista kličkoval po silnici
 
Vysokou hladinu alkoholu v dechu měl i jeden řidič Škody Felicie z Janové, a to 2,29 promile, a také cyklista, který svojí jízdou v opilosti po silnici první třídy v obci Střelná, ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Policisté z Horní Lidče jedenačtyřicetiletého cyklistu spatřili v pátek, kolem půl desáté večer, jak kličkuje na neosvětleném kole po silnici první třídy v obci Střelná. Už na první pohled policisté viděli, že je muž opilý. Dechový přístroj to potvrdil – naměřil  více než 2 promile alkoholu. Cyklista, což je řidič nemotorového vozidla, může ve správním řízení za jízdu pod vlivem alkoholu dostat pokutu od 25-50 tisíc korun.  
 

 

11. dubna 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem