Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaútočil nožem

VSETÍNSKO: Napadení dvou opilých mužů skončilo pobodáním.  

Z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví obvinil dnes policejní komisař pětadvacetiletého muže z Huslenek, který v sobotu večer v Halenkově pobodal nožem dvacetiletého mladíka. Oba muži byli značně ovlivněni alkoholem.
 
Incident se odehrál v sobotu kolem tři čtvrtě na jedenáct večer v Halenkově poblíž Lidového domu, kde zrovna probíhala předpouťová zábava. Dva muži ve věku 25 a 20 let, kteří byli ve značně podnapilém stavu, se začali venku před Lidovým domem slovně napadat. Konflikt poté přerostl ve fyzické napadání, během kterého starší z mužů bodl kapesním zavíracím nožem mladšího do zad a do nohy. Po incidentu se snažili přítomní svědci zraněnému muži, který krvácel, poskytnout první pomoc spočívající v zavázání krvácející rány. Jeden z kamarádů pak odvezl zraněného muže na ošetření do vsetínské nemocnice. Mezitím na místo dorazili policisté z Karolinky a začali od přítomných svědků zjišťovat okolnosti napadení. Rovněž zajistili nůž, a jelikož byl i útočník zraněn, přivolali mu rychlou záchrannou službu. V sanitce lékař útočníka ošetřil a pak ho policisté zadrželi a odvezli do cely. V dechu měl přes dvě promile. Pobodaného muže lékaři propustili po ošetření do domácího léčení. I u tohoto muže test prokázal požití alkoholu, v dechu jsme mu v nemocnici naměřili přes jedno a půl promile.
 
Pětadvacetiletého útočníka dnes odpoledne policejní komisař ze zadržení propustil. Ještě předtím ho však obvinil z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví, za které trestní zákon ukládá až tříletý trest odnětí svobody. Kriminalisté případ nadále vyšetřují.
 
 
16. září 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem