Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Alkohol za volant nepatří!

ZLÍNSKO: O víkendu se řidiči opět vydali na cesty bez rozmyslu. 

Hned dva řidiči usedli na Zlínsku během svátečního víkendu za volant svého vozidla, aniž by si uvědomili následky vyplývající ze zkonzumovaného alkoholu, který jim v různém množství koloval v krvi. Jenom shodou náhod a přispěním velkého množství štěstí se nikomu ze zúčastněných nic nestalo.

Dopravní nehoda s alkoholem v hlavní roli se stala v sobotu 6. května v devět hodin ráno v Tlumačově. Třiapadesátiletý řidič Škody Felicia si nevšiml, že před ním jedoucí řidič vozidla Renault Thalia zastavil, aby dal přednost v jízdě protijedoucím vozidlům, a zezadu do něj narazil. Při nárazu se nikdo nezranil, škoda na vozidlech se vyšplhala na 25 tisíc korun. Nevšímavost a pomalé reakce řidiče však měly zcela jasnou příčinu. Při dechové zkoušce totiž nadýchal 2,25 promile alkoholu.

Druhým nezodpovědným řidičem byl jednatřicetiletý muž z obce na Zlínsku. Ten se vydal na cestu ze Slopného do Sehradic v pondělí 8. května krátce před osmou hodinou večer. Policisté ho po jeho klikaté jízdě zastavili v Sehradicích. Dechová zkouška ukázala, že v jeho organismu koluje 1,37 promile alkoholu.

Policisté oběma řidičům zakázali další jízdu. Případy vyšetřují jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Mladšímu řidiči hrozí za jízdu pod vlivem alkoholu až jeden rok odnětí svobody, staršímu původci dopravní nehody až tříletý trest.

9. května 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem