Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další vykázaný násilník

ZLÍNSKO: Manželce vyhrožoval zabitím. 

„Půjdeš z domu nohama napřed,“ vyhrožoval agresivní muž své ženě v jednom domě v malé obci na Zlínsku. A aby jeho slova nevyzněla do prázdna, vzal si nůž a ohrožoval ji s ním. Nakonec křičel, že všechno zapálí. Žena dostala strach o svůj život a o zdraví svých dětí a kontaktovala policii.
Takové hrůzné scénky se v domácnosti odehrávaly jednou i dvakrát do týdne po dobu několika let a podle všeho se stupňovaly. Vždy, když byl muž pod vlivem alkoholu, začal být příliš agresivní. Policisté tuto skutečnost zjistili během vyšetřování, proto čtyřicetiletého muže na dobu 10 dnů vykázali. K bydlišti se nesmí po celou dobu přiblížit na padesát metrů, navíc nesmí nikoho z rodiny kontaktovat ani telefonicky ani e-mailem. To jsou podmínky preventivního institutu vykázání. Muže navíc podezříváme z trestného činu nebezpečné vyhrožování. V krajním případě mu hrozí až tříleté vězení.
Podobné projevy chování není radno podceňovat. Policisté vykazují desítky násilníků ročně. Jejich „oběti“ se mezitím o sebe mohou postarat, přestěhovat se, nebo se poradit o dalším postupu v intervenčním centru.

 

1. března 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem