Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dva chlapci kopírovali tisícovky

ZLÍNSKÝ KRAJ: Domácí tiskárna posoužila k trestnému činu. 

Z trestného činu padělání a pozměnění peněz se zpovídají dva kamarádi ve věku sedmnáct a osmnáct let. Na domácí tiskárně si sedmkrát namnožili tisícikorunu.
Kriminalistům z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Zlínského kraje se podařilo dokázat, že kluci padělali celkem sedm bankovek nominální hodnoty tisíc korun. Dva kusy prý jako nepoužitelné zničili, zbývajících pět udali v obchodech jako pravé. Kupovali si hlavně občerstvení a cigarety. V jednom stánku si nechali padělanou tisícovku rozměnit na drobné. Prodavačka padělek prý nepoznala a ihned ho někomu dalšímu vydala. Tato bankovka byla zadržena až později, našli ji v jednom supermarketu v Bystřici pod Hostýnem.
Falešnými penězi chlapci platili tři červnové dny. Třetí den jim byla osudná návštěva restaurace v Bystřici pod Hostýnem, kde nakopírovanou tisícovkou platili za pití a cigarety. Číšník padělek rozeznal a s majitelem restaurace zavolali Policii ČR. Policisté nechali zajištěné bankovky posoudit Českou národní bankou a v těchto dnech chlapce obvinili z trestného činu.
Trest za padělání a pozměnění peněz je poměrně přísný, v krajním případě až osmileté vězení.
 
10. srpna 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem