Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Fotbal s rozsáhlým policejním opatřením

ZLÍNSKO: Při zápase mezi FC Fastav Zlín a Baníkem Ostrava hrozí bezpečnostní riziko.  

V sobotu v pět hodin odpoledne se odehraje na fotbalovém stadionu Letná jeden z nejrizikovějších zápasů nejvyšší fotbalové soutěže mezi FC Fastav Zlín a FC Baník Ostrava. Zápas s sebou nese rizika násilných konfliktů mezi fanoušky obou táborů. Zlínští policisté připravili rozsáhlá bezpečnostní opatření, jejichž cílem je udržení veřejného pořádku v okolí stadionu i ve zlínských ulicích. Opatření, která vycházejí ze zkušeností z minulých let a z intenzivních jednání s klubem, mají podobný scénář jako při všech rizikových zápasech zlínského klubu. Do akce bude nasazena více než stovka policistů včetně pořádkové jednotky, jezdců na koních a psovodů. Policie počítá rovněž s nasazením policistů antikonfliktního týmu a kriminalistů v civilním oděvu.

Ve městě a především v okolí fotbalového stadionu budou operovat posílené policejní hlídky, aby včas eliminovaly možné konflikty mezi fanoušky. Policie také v rámci opatření počítá s tím, že do Zlína by mohli dorazit i fanoušci jiných klubů. Policejní pozornosti neujdou ani fanoušci cestující do Zlína auty. Dopravní policisté budou monitorovat příjezdové trasy do města včetně dálnice.

Zápas začíná v sobotu v 17:00 hodin. Za pořádek na stadionu je podle reglementu fotbalového svazu odpovědný pořadatel. Policie v případě potřeby a na požádání pořadatelů může na stadionu rovněž zasáhnout.


12. srpna 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem