Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Loupežné přepadení banky

ZLÍNSKO: Pachatel vyhrožoval výbušninou. 

Ve čtvrtek 12. dubna o půl druhé odpoledne zatím neznámý pachatel vstoupil do pobočky jedné banky ve Valašských Kloboukách. Pracovnici za přepážkou předal lístek s textem "Mám u sebe bombu, vydejte mi peníze, jinak ji odpálím.“ Výhružku umocnil tím, že na okýnko položil noviny, ve kterých ukrýval červeně blikající předmět. Vylekaná žena mu jistou hotovost předala a muž zmizel. Odešel směrem na Masarykovo náměstí.
Přestože do dvou minut byli na místě městští strážníci a vzápětí za nimi i naši policisté z obvodního oddělení, pachatele se prozatím vypátrat nepodařilo. Nicméně kriminalistický technik odebral stopy a policisté místo činu ohledali a vše zadokumentovali. Momentálně pátráme po muži kolem čtyřicítky, vysokém 170- 175 cm, střední postavy, který měl na sobě zateplenou šusťákovou vestu černé barvy, pod ní mikinu s kapucí vínové barvy a s pruhovanými vínovočernými rukávy.  Dále měl oblečeny světle modré rifle a světlou sportovní obuv s bílou podrážkou a stříbrnými doplňky. Na hlavě měl černou kšiltovku s bílými nápisy a oranžovým znakem. Na očích měl dioptrické brýle s oválnými kovovými obroučkami. Pachatel nesl černou koženkovou složku formátu A4 s kovovou ozdobou.
Policisté okamžitě uzavřeli celou oblast a kontrolovali všechna projíždějící auta. Pachateli se však přesto podařilo uprchnout. Uvítali bychom, kdyby nám případní svědkové poskytli informace, kam se popsaný muž poděl.
V tomto roce jsme ve Zlínském kraji měli nahlášeno už 37 loupežných přepadení, ve valné většině se jednalo o okradení lidí, čerpacích stanic nebo heren. V případě bankovních institucí jde po lednovém přepadení banky v Rožnově p. Radhoštěm a březnovém v Chropyni na Kroměřížsku o třetí letošní případ.

 

13. dubna 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem