Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilá řidička bourala

ZLÍNSKO: Škoda za 140 tisíc. 

1,79 promile. Tolik alkoholu naměřili policisté v dechu ženy, která řídila a samozřejmě bourala. Nehoda se stala v pondělí dopoledne v obci Všemina na Zlínsku. Sedmatřicetiletá žena jela ve směru od Všeminy na Liptál, do levotočivé zatáčky však vjela příliš rychle a dostala smyk. V protisměru pak narazila do protijedoucího osobního auta VW Multivan. Škoda na vozidlech se vyčíslila na 140 tisíc korun. Naštěstí nikdo neutrpěl zranění. Žena se bude zpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
V tomto roce bohužel nejde o první nehodu, kterou zavinil opilý řidič. V neděli 9. ledna zapříčinil nehodu ve Vizovicích nehodu muž, který nadýchal 2,78 promile. Nikdo se sice nezranil, zato na autech byla škoda 110 tisíc korun.
Faktem je, že Zlínský kraj se řadí mezi místo, kde je největší podíl dopravních nehod pod vlivem alkoholu. Na to naše hlídky musejí reagovat. V zájmu všech slušných řidičů a v zájmu bezpečnosti všech účastníků silničního provozu policisté zvýší počet kontrol zaměřených právě na jízdu pod vlivem alkoholu.

 

19. ledna 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem