Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

VAROVÁNÍ SENIORŮM!

ZLÍNSKO: Podvodníci se opět snaží oklamat důchodce.  

Za posledních pár dní evidujeme opět několik případů pokusů o podvod seniorů na Zlínsku. Tentokrát se jedná o lest s volajícím vnukem či vnučkou.

Pachatel si v telefonním seznamu najde jméno, které se užívalo v minulosti, např. Alžběta, Božena nebo Růžena. Zavolá a představí se jako vnuk. Pokud se důchodkyně zeptá, kdo volá, opáčí: „Ty mě nepoznáváš, babičko?“ Často se však stává, že sama babička podvodníkovi prozradí, jak se jmenuje její vnuk tím, že řekne: „To jsi ty, Vojtíšku?“ A potom už následuje obvyklá prosba o půjčku peněz na byt, auto a podobné hodnotné věci. Svým chováním se  podvodníci snaží zapůsobit zejména na city staršího člověka. Když babička odvětí, že požadovaný obnos doma nemá, volající nelení a nabídne doprovod svého kamaráda do banky k výběru peněz.

Prozatím žádný ze seniorů oslovených v posledních dnech o peníze nepřišel, protože podvod prohlédl. Přesto nabádáme všechny starší lidi k obezřetnosti! Pokud se dostanete do podobné situace, neváhejte a zavolejte ihned na linku 158.

 

 

8. září 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem