Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadl psa a poté ještě střílel-upřesnění popisu pachatele

Případ s prozatím ne příliš jasnými okolnostmi vyšetřují od včerejšího dne pražští policisté. Odehrál se v Praze 3 na Žižkově, kde měl dosud neznámý muž napadnout psa. Navíc ještě několikrát vystřelil z dosud nezjištěné zbraně.  

Vše začalo ve středu dne 27. srpna kolem devatenácté hodiny na autobusové zastávce Basilejské náměstí v Praze 3. V tu dobu zde byla šestadvacetiletá žena se svým o rok starším přítelem, kteří s sebou měli asi jednoročního psa. Toho měl kopem nohou napadnout jakýsi neznámý muž. Následovala slovní přestřelka mezi aktéry incidentu. Bohužel hned nato došlo na střelbu opravdovou. Neznámý měl totiž vytáhnout krátkou střelnou zbraň stříbrné barvy a vystřelit z ní do vzduchu nad sebe. Poté s ní měl ohrožovat třiadvacetiletého známého zmíněného páru a následně i již zmíněnou ženu. Té se oba muži zastali a začali útočníka pronásledovat. On se ale otočil a na oba několikrát vystřelil. Mladší z mužů tak utrpěl povrchová zranění břicha, se kterými byl ošetřen v nemocnici. Jeho kamarád ale dopadl hůře. Utrpěl střelné zranění na noze a musel podstoupit operaci. Žena vyvázla naštěstí nezraněna.
 
Co přesně se na místě události odehrálo, nyní policie zjišťuje. Zatím není jasné, z jaké zbraně bylo stříleno, je třeba vyslechnout všechny aktéry a svědky případu. V této souvislosti policie pátrá po neznámém muži ve věku 28-29 let, sportovní, přibližně 170-180 cm vysoké postavy s tmavými až černými vlasy. V době činu byl oblečen do oranžového trička s krátkým rukávem, zelených či šedivých 3/4 kalhot na bocích s kapsami, na kterých měl černý opasek s černým látkovým pouzdrem na zbraň. Na nohou měl černé boty nad kotníky a na hlavě oranžovou kšiltovku. Hovořil česky. Po incidentu utekl ulicí Ambrožova směrem k ulici Biskupcova. 
 

vytisknout  e-mailem