Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření v Praze - aktualizace

Pražská policie se připravuje na sobotní shromáždění 

V souvislosti s plánovaným sobotním shromážděním na Palackého náměstí a v přilehlých sadech chystá policie adekvátní bezpečnostní opatření. Průběh shromáždění budou monitorovat desítky uniformovaných policistů, kriminalistů a strážníků Městské policie. V úzkém kontaktu s účastníky shromáždění budou  policisté z Antikonfliktního týmu i pracovníci Magistrátu hl.m.Prahy. Pro případ mimořádného vývoje situace jsou připraveni v záloze policisté Speciální pořádkové jednotky.
 
Aktualizace: 1.října 2011 19:00
 
Krátce před půl čtvrtou na Palackého náměstí dorazila asi 50ti členná skupina ze severočeského regionu. Po jejich příchodu došlo k vyhrocení situace a bouřlivé výměně názorů mezi touto skupinou a třemi desítkami levicových extremistů. Dalšímu vyostření situace zabránili přítomní policisté tím, že obě skupiny od sebe oddělili. Jeden z nejaktivnějších účastníků potyčky, 23letý muž, skončil na policejní služebně pro podezření ze spáchání trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod (§356/1 tr.zák.).
 
Obě skupiny se po skončení projevů vydaly se souhlasem pracovníků magistrátu na pochod před Úřad vlády a to po předem domluvené trase. Samotným pochodem tak nedošlo k žádnému zásadnímu omezení dopravy. Policisté v průběhu pochodu zadrželi a po té předvedli na policejní služebnu 24letého muže, který se pokusil narušit probíhající pochod a následně neuposlechl výzev policistů. Jeho jednání bylo kvalifikováno jako přestupkové.
Shromáždění před Úřadem vlády skončilo krátce po 18.hodině rozchodem účastníků a odjezdem z Prahy. Policisté nadále situaci v pražských ulicích monitorují.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 1.října 2011
 

vytisknout  e-mailem