Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přepadená seniorka

Ve zcela nedávné době informovalo naše oddělení o případu loupežného přepadení, jehož obětí se stala pětaosmdesátiletá důchodkyně. Po pachatele policie i nadále pátrá. Nyní má ale k dispozici jeho pravděpodobný portrét.  

Tento případ se stal v pátek dne 22. dubna 2011 kolem půl dvanácté polední v jednom z domů na ulici Kubelíkova v Praze 3. Neznámý pachatel zde zazvonil na zvonek u dveří do bytu pětaosmdesátileté důchodkyně. Poté, co mu otevřela, použil legendu o tom, že je ze sousední stavby bytu a k ní jde něco zkontrolovat. Žena jej tedy důvěřivě vpustila dovnitř. Hned poté jí ale muž nastříkal do očí slzný plyn a vyzval ji, aby mu ukázala místo, na které si ukládá šperky a peníze. Poté jí přelepil ústa lepicí páskou a odtáhl ji do jedné z místností, odkud poté odcizil zlaté náušnice, zlatý prsten, zlatý řetěz a dva tisíce korun na hotovosti a utekl pryč. Ženě tak způsobil škodu kolem 35 tisíc korun.
 
V průběhu vyšetřování se kriminalistům podařilo sestavit pravděpodobný portrét pachatele a také získat fotografie některých z odcizených šperků, po kterých také stále pátrají. Pachatelem by měl být muž ve věku kolem 25 let, štíhlé, přibližně 185 cm vysoké postavy a krátkých světlých vlasů. Na bradě měl pěstěný vous. Na sobě měl světlou bundu a modré džíny, na hlavě kšiltovku s nezjištěným nápisem a na nohou tenisky. Hovořil česky bez přízvuku. Kriminalisté mají poznatky, že by se mohl zdržovat právě v oblasti Prahy 3 a lokalitu zná.
 
Jakékoliv informace, které by mohly vést k vypátrání osoby pachatele, či k odcizeným šperkům, přijme Policie ČR na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 26.5.2011
 
Odkazy do noveho okna

Odcizené náušnice

Odcizené náušnice 

Detailní náhled

Odcizený prsten měl zelený kámen

Odcizený prsten měl zelený kámen 

Detailní náhled

pravděpodobný portrét pachatele

pravděpodobný portrét pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem