Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež, podvod, alkohol

KARLOVY VARY - Víkendové případy 

Asi potřeboval boty
Karlovarští policisté sdělili podezření sedmadvacetiletému muži z Karlových Varů pro přečin krádeže. Tohoto jednání se měl dopustit v říjnu 2012 v ulici Nad Dvorem. Zde měl vniknout do společných prostor domu, kde z chodby odcizil sportovní obuv. Krádeže se muž měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán za trestný čin krádeže Okresním soudem v Karlových Varech k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.
 
Úvěrový podvod
Komisař kriminální policie z oddělení hospodářské kriminality sdělil podezření dvaašedesátileté ženě z Plzeňska z přečinu úvěrového podvodu. Ta měla prostřednictvím finančního poradce uzavřít smlouvu o úvěru na poskytnutí peněžních prostředků. Do této smlouvy měla uvést nepravdivé informace o zaměstnání a čistém měsíčním příjmu. Tímto způsobem pak žena uzavřela další dvě smlouvy. Takto získané peníze nesplácela a měla užít pro svoji potřebu.
 
Policistům neutekl
Sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si vyslechl čtyřiačtyřicetiletý cizinec. Tohoto jednání se měl dopustit kolem 21:30 hodin, kdy řídil vozidlo z obce Horní Blatná. Při jízdě nereagoval na policejní signál k zastavení vozidla. Řidič s vozidlem se snažil policistům ujet a po zastavení z místa pak utéct. Hlídka muže zadržela a provedla u něho opakovanou dechovou zkoušku, ta prokázala požití alkoholu před jízdou s naměřenými hodnotami 0,57 promile alkoholu. Dalším vysvětlením útěku cizince před policisty bylo zjištění, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro řízení motorových vozidel a to z důvodu dosažení 12 bodové hranice.
 
Další muž, který měl řídit pod vlivem alkoholu, byl kontrolován městskými strážníky v Ostrově v ulici Obchodní ve večerních hodinách. Poté co strážníci, provedli u řidiče pozitivní orientační dechovou zkoušku, přivolali si na místo své státní kolegy. Ti pak u muže naměřili 1,94 a 1,98 promile alkoholu při opakované dechové zkoušce. I v tomto případě se policisté nestačili divit svým zjištěním, muž nejenže řídil pod vlivem alkoholu, bez řidičského oprávnění, ale také byl na něho vydaný Okresním soudem Karlovy Vary příkaz k zatčení pro podobnou trestnou činnost.
 
por. Ing. Pavel Valenta
08.04.2013

vytisknout  e-mailem