Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež, podvod

KARLOVARSLO - 3 případy 

Za krádež jsou už ve vazbě, vyšli najevo další případy
Již v prosinci loňského roku obvinili kriminalisté ze Sokolova dva muže z krádeže vloupáním, které se měli dopustit v Dasnicích na Sokolovsku. Společně měli vniknout a krást v zaparkovaném osobním vozidle. Nyní kriminalisté zjistili, že oba obvinění mají na svědomí další krádeže, kterých se měli dopustit od října do prosince 2012. Celkem tak rozšířili policisté obvinění o dalších pět skutků, na dvou z nich se starší z mužů nepodílel. Obvinění muži ve věku 24 a 26 let měli společně vnikat do soukromých prostor, kde brali, co jim přišlo pod ruku např. různé kabely, elektrické nářadí a jiné nářadí. Celková škoda se vyšplhala na 125 tis. Kč, velká část škody tvoří poškozené a poničené věci při vloupání.
Vzhledem k rozsahu škody hrozí oběma obviněným až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení
Dne 9. ledna 2012 došlo v obci Vřesová na Sokolovsku v prostoru technologického mostu nad pozemní komunikací k odcizení telekomunikačního kabelu v délce 60 metrů. Pachatel kabel odtáhl za obytné domy a zde z kabelu odstranil izolaci. Na základě operativního šetření a vytipování pachatelů, zadrželi kriminalisté téhož dne 3 muže v Chodově i s finanční hotovostí, kterou utržili z a prodej mědi ve sběrně druhotných surovin na Chebsku.
Celkem svým činem přerušili na 70 telefonních linek u bytových jednotek, 2 linky do budovy obecního úřadu, 1 linku také do pošty a 5 linek do soukromých firerm. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 25 tis. Kč.
Z krádeže a zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení byli všichni 3 muži obviněni. V současné době jsou stíháni na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
 
Vymyslela si kauci za kamarádku, vylákala 10 tis. od poškozeného
Případ podvodu řeší chebští policisté. Dne 10. 1. 2013 sdělili Pětatřicetileté ženě podezření. Začátkem letošního roku měla žena vystupovat pod falešným jménem a smyšlenou záminkou, že potřebuje finanční částku nejdříve ve výši 6 000 Kč a později další částku ve výši 4 000 Kč na kauci pro známou. Podezřelá poškozeného přesvědčila, že její kamarádka měla být zadržena na policii z důvodu krádeže mobilního telefonu. Poškozený na základě těchto informací vybral z bankomatu 10 tis. Kč, aby mohla podezřelá uhradit kauci. Později pojal poškozený zřejmě podezření a došel na Policii ČR, kde zjistil, že žádná žena zadržena nebyla a ani se žádná kauce v takových to případech nepožaduje. Policisté tedy rovnou na místě s poškozeným sepsali oznámení o podvodu. 
Ženě za podvod hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
13. ledna 2013

vytisknout  e-mailem