Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pátrací akce - doplnění informace

SOKOLOV – Policisté a hasiči pátrající po volajícím o pomoc.  

Dnešního dne (14. 11.) kolem deváté hodiny ráno jsme přijali oznámení od mužů pracujících v lese v Jindřichovicích na Sokolovsku, směrem k osadě Loučná, že se z lesa ozývá mužské volání o pomoc. Muži se nejprve snažili po volajícím pátrat, avšak s negativním výsledkem.
 
Do pátrací akce se okamžitě zapojilo celkem 45 policistů a hasičů, jak profesionálních tak dobrovolných, kteří prohledávají lesní terén. Policisté si na pomoc při pátrání vyžádali vrtulník s termovizí. Ten však prozatím nemůže vzlétnout vzhledem ke špatným letovým podmínkám. V současné době se pátrací akce po volajícím muži účastní kolem 60 policistů a hasičů.
 
Doplnění informace:
 
Při pátrací akci bylo propátráno cca 4 km2 lesního porostu v kopcovitém terénu pod obcí Jindřichovice Loučná, dále pak v části zaniklé obce Staré hory a také v části Letiště, u rybníčku, rokle směrem k Lávce a Mauzoleu. Během pátrací akce se vytěžovali občané Jindřichovic, Loučné i pracovníci v lese. 
 
Pátrací akce byla ukončena dnes v 19:00 hodin s negativním výsledkem. Celkem se akce zúčastnilo 69 příslušníků dobrovolných a profesionálních hasičů, 21 policistů a z toho 4 psovodi.
 
Do současné doby nikdo neoznámil pohřešování osoby. Pro tuto chvíli je pátrání ukončeno. V případě zjištění nových skutečností na ně bude policie adekvátně reagovat.
 
Mgr. Bc. Kateřina Böhmová
14. - 15. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem