Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

II. AKTUALIAZCE - Nehoda pěti vozidel uzavřela silnici ve směru na Prahu

LIBEREC - Krátce po půl osmé došlo na silnici I/35 ve směru z Liberce na Prahu k nehodě pěti vozidel. Na místě jsou nyní složky Integrovaného záchranného systému. 

AKTUALIZACE ze dne 1.3. 2019

Komunikace I/35 ve směru z Liberce na Prahu, v úseku 29. kilometru, je již plně průjezdná.
Příčiny a okolnosti vzniku dopravní nehody, při které havaroval jeden osobní vůz a čtyři nákladní, vyšetřují policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci.
Pravděpodobnou příčinou této dopravní nehody je předjíždění nákladního vozu s návěsem, který neodhadl bezpečnou vzdálenost nutnou pro předjetí. Kamionem předjížděný řidič jeřábu na kolizní situaci zareagoval bržděním, stejně tak i za ním jedoucí nákladní vůz s kontejnerem. Na nastalou situaci však zřejmě nestihnul zareagovat řidič dalšího jeřábu, který do před sebou jedoucího nákladního vozu s kontejnerem naboural. Další z řidičů, kočírující kamion stačil zareagovat stržením řízení do levého pruhu, avšak v tuto dobu zde již jelo i vyhýbající se osobní motorové vozidlo. Došlo tak k nárazu kamionu do osobního auta a jeho následná havárie do středových svodidel.
Dopravní nehoda si vyžádala naštěstí jen jedno lehké zranění, se kterým Zdravotnická záchranná služba převezla pacienta do Nemocnice v Liberci.

Úsek silnice I. třídy byl plně uzavřen v obou pruzích, ve směru na Prahu, na bezmála dvě hodiny. Policisté řídili dopravu a koordinovali pohyb na objízdných trasách.

1. března 2019
por. Bc. Vojtěfch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

AKTUALIZACE ze dne 1.3. 2019
Komunikace je v současné době již průjezdná v jednom jízdním pruhu. Na místě jsou stále vyšetřující policisté a zvýšený pohyb osob.
Dbejte proto opatrnosti při průjezdu úsekem od 28. do 29. kilometru ve směru na Prahu.DN 1.jpg

por. Bc. Vojtěch Robovský
tiskový mluvčí

------------------------------------------------------------------------------------------------
Dnes, krátce po půl osmé hodině ranní, přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení ze Zdravotnické záchranné služby o dopravní nehodě pěti vozidel na silnici I. třídy č. 35 ve směru z Liberce na Prahu. K nehodě došlo na 29 - 31 km, v klesání Jeřmanického kopce. 

Silnice je v tuto chvíli zcela neprůjezdná. 

Policisté na místě řídí dopravu, kdy objízdná trasa je ze silnice I/35 sjezd na Jeřmanice - Dlouhý Most - Záskalí - Hodkovice nad Mohelkou a v opačném směru policisté dopravu odkládní ve směru z Hodkovic na Záskalí. 

Na místě jsou  nyní složky Integrovaného záchranného systému.
 

1. 3. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem