Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

II. AKTUALIZACE - FC Slovan Liberec přivítá tým AC Sparta Praha

KRAJ / LIBEREC – Policisté budou dohlížet na bezpečnost a veřejný pořádek. 

AKTUALIZACE ze dne 2. března 2019

Fotbalové utkání Fortuna ligy sledovalo na stadionu U Nisy 9546 diváků, z čehož bylo na 1546 fanoušků hostí. 
Do bezpečnostního opatření byly nasazeny více jak dvě stovky policistů, strážníci Městské policie a v blízkosti i na stadionu byla přítomna také pořadatelská služba a pracovníci bezpečnostní agentury. 
V rámci opatření policisté uložili na desítku pokut za porušení veřejného pořádku, tři přestupky proti majetku jsou evidovány také obvodním oddělením a více jak desítku pokut udělili policisté také za přestupky v dopravě. Jeden řidič usedl za volant svého vozu pod vlivem omamných a psychotropních látek a další dvě přestupková jednání budou oznámena správnímu orgánu. 

Veškerá omezení v dopravě v souvislosti s pohybem fotbalových fanoušků již byla ukončena. 

por. Bc. Vojtěch Robovský
tiskový mluvčí
 

AKTUALIZACE ze dne 2. března 2019

Fotbalové utkání mezi celky FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha započalo. Úvodní hvizd rozezněl slušně zaplněný stadion U Nisy v 17:OO hodin. 
Na utkání přijelo kolem půl druhého tisíce fanoušků hostujícího týmu, kteří jsou rozmístěni nejen ve sparťanském kotli, ve kterém jich halasně povzbuzuje svůj tým na sedm stovek, ale i na dalších místech libereckého fotalového svatostánku.
Policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje nemuseli doposud řešit žádné výrazné konflikty nebo porušení zákona. 

por. Bc. Vojtěch Robovský
tiskový mluvčí

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sobotu 2. března 2019 přivítá na stadionu U Nisy domácí FC Slovan Liberec hostující celek AC Sparta Praha. Fotbalové klání 23. kola FORTUNA Ligy zahájí hvizd rozhodčího v 17:00 hodin.

Na tento zápas se připravuje i Policie ČR, která jej na základě získaných informací vyhodnotila jako vysoce rizikový.

Policisté chystají bezpečnostního opatření, jehož cílem bude zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti ve městě Liberci a jeho okolí. Upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho skončení. PJ v sektoru hostů (za sítí)

Fanoušci hostujícího celku by měli do města pod Ještědem přijet jak v rámci organizovaných skupin autobusy a vlaky, tak také po vlastní ose osobními automobily. Všechny návštěvníky, kteří na fotbalový zápas přijedou, žádáme, aby parkovali jen na místech k tomu určených a respektovali dopravní značení. Provoz v tuto dobu bude řízen policisty a městskými strážníky. Pro fanoušky hostí je určen vchod na stadion ze strany od ulice Chrastavská.
Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se tato opatření dotknou, aby je respektovali a dbali pokynů policistů a členů pořadatelské služby, kteří budou na místě přítomni.

Policisté z Libereckého kraje včetně Krajské pořádkové jednotky, členů Antikonfliktního týmu, policistů z Dopravního inspektorátu či kynologů se služebními psy, budou monitorovat dění na stadionu u Nisy a ve městě již od samotného příjezdu fanoušků. Připraveni jsou také strážníci Městské policie Liberec a pracovníci pořadatelské služby a bezpečnostní agentury, kteří budou provádět důkladnou prohlídku u návštěvníků utkání, při vstupu na stadion. Jakmile bude mít někdo při vstupu na stadion u sebe pyrotechniku nebo bude pod vlivem alkoholu, nebude na stadion vpuštěn.

Z důvodu zajištění klidného průběhu akce žádáme všechny občany, aby byli trpěliví a respektovali tato dočasná omezení v den konání fotbalového utkání tj. 2. března 2019, která policie chystá pro zajištění bezpečnosti ve městě.

26. února 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskové oddělení

vytisknout  e-mailem